Wie zijn wij eigenlijk?

Hoi, wij zijn Joyce van der Lans en Luca de Munk en we houden van reizen. Zo op de fiets en trappen maar. Tot we niet meer kunnen. Dan houden we pauze, doen een slaapje, plukken wat bloemetjes en dan gaan we weer verder.

Joyce en Luca zijn al eerder samen op avontuur geweest. In 2012 hebben we De Brievenreis gemaakt, met Interrail door Europa gestuurd naar bestemmingen door middel van geschreven brieven van vrienden en familie (en onze aardrijkskundedocent). Twee jaar later fietsten we naar Kopenhagen toe, want fietsen is goedkoop, je ziet heel veel onderweg en je kan bij Kopenhagen naar de IKEA toe. Weer twee jaar later, in 2016 werd het een rondje fietsen, van Leiden naar Duinkerke, met de boot naar Dover, fietsen naar Harwich, met de boot naar Hoek van Holland en toen weer naar Leiden toe fietsen (Daar reden we voor het eerst per ongeluk aan de verkeerde kant van de weg). Na deze avonturen wilden we nog meer avontuur. Toen ontstond het idee om naar Kaapstad te fietsen.

En waarom dan op de fiets? Fietsen is gewoon leuk. Want zoals Jelle Brandt Corstius (“As in tas”, pagina 66) zegt,

Het mooie aan fietsen is dat je het landschap echt voelt. Je kunt voelen wat dat nou is, ‘de Ardennen’ of ‘Nederland’. Als je wandelt zie je het landschap niet veranderen, daar gaat het dan te geleidelijk voor. Met de auto gaat het juist weer te snel. Maar met twintig kilometer per uur ga je traag genoeg om details te zien en snel genoeg om de verandering ook daadwerkelijk waar te nemen. Nog iets moois: fietsen is per afgelegde kilometer het meest energie-efficiënte vervoermiddel, nog efficiënter dan wandelen.”

Kortom fietsen leek ons de beste optie. Dus vandaar!

Onze avonturen worden gekenmerkt door:

  • verdwaald raken zodra er meer dan drie gebouwen zijn, zeker als er ook auto’s rondrijden
  • niet voor half elf op de fiets kunnen zitten, hoe hard we het ook proberen
  • lange pauzes in de supermarkt
  • spontane ochtendgymnastiek in de berm
  • héééél lang uitrusten als we een berg heuvel hebben beklommen

Dus over dit en veel meer kunnen jullie lezen op deze website en in ons supercoole boek Op de fiets naar Kaapstad!