Het allereerste verhaaltje: Leiden – St. Vith

We zijn vertrokken! Het lijkt al lang geleden dat we in Leiden stonden en dat iedereen ons kwam uitzwaaien of zelfs een stukje kwam meefietsen. Maar toch was dat pas afgelopen zaterdag!

We zijn toen naar Dordrecht gefietst en daar hebben we in het mooie huis van Marjolijn, Martijn, Wieki, Brinta en Guusje geslapen (maar alleen Guusje was thuis, en die hebben we geaaid). En sindsdien zijn we al vele grenzen over gefietst! Nu denk je misschien, ‘Gaat dat zo hard?’. Maar dat valt best mee: er zijn gewoon iets te veel grenzen in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Vanaf daar zijn we via Turnhout België doorgefietst, maar zondag zijn we weer terug gekomen in Nederland want we wilden naar Maastricht.

IMG_20170820_170046
De eerste grens!

Hier hebben we voor onze overnachting gebruik gemaakt van Warmshowers, dat is een internationaal netwerk van fietsers die elkaar onderdak bieden. We waren twee nachtjes te gast bij George en Monique. Het was hartstikke gezellig en we hebben lekker gegeten. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid (en de film)!

Dinsdag hadden we een rustdag. We hadden tenslotte al ver gefietst, dus onze benen mochten uitrusten. Daarom hebben we heel Maastricht verkend en de st. Janskerk beklommen. Na 218 treden hadden we een mooi uitzicht over de stad.

Woensdag zijn we weer op de fiets gestapt. Het was warm en er waren veel heuvels. Dat vonden we wat heftig. Gelukkig kwamen we op een gegeven moment bij een oude spoorbaan waar nu een fietspad naast ligt. De spoorbaan werd vroeger gebruikt voor kolentransport tussen het Roergebied in Duitsland en kolenmijnen in Luxemburg, dwars door de Ardennen. Oude treinen kunnen niet zo steil omhoog dus het fietspad ernaast ook niet. Langs de spoorbaan fietsen is ideaal, dus dat doen we daarom nu al anderhalve dag, tot aan de camping bij st. Vith, waar we nu zijn. Net hebben we lekker gekookt en lekker gegeten, gezellig met de andere fietsers op het campingveldje.IMG_20170824_115028

Kortom, alles gaat goed, binnenkort weer een update!

8 gedachten over “Het allereerste verhaaltje: Leiden – St. Vith”

 1. Het gaat goed meiden,🚴🚴‍♀️ ……….en wat een kleurrijke foto met de papegaai op de uitkijk..👀
  Blijf jullie volgen😎

  Like

 2. Wat een leuke foto van jullie samen. Joyce zit te puffen en Luca vindt het nog wat frisjes. Leuk idee om alle grensovergangen te fotograferen! Dag Det

  Like

 3. Leuk dat jullie nu echt op pad zijn!
  Wat leuk om te zien dat jullie de Vehnbahn hebben gefietst!
  Wij hebben deze spoorbaan enkele weken gelden gefietst en vonden dit een mooie en bijzondere route!
  Succes en vooral veel plezier!
  Liefs, Elly

  Like

 4. wat hebben jullie een mazzel met het weer, het is gewoon weer zomer! Heerlijk toch om je tocht zo te beginnen. En goed hoor die rustdag tussendoor: blijven doen. veel lief Griet

  Like

 5. Dag Luca en Joyce,
  Leuk om jullie verhaaltjes te lezen na ons gezellig samen zijn op het kampeerveldje in St Vith. Jullie trekken verder en wij zijn inmiddels al weer aan de slag. Door jullie verhaaltjes te lezen, blijft ons vakantiegevoel extra lang hangen. Veel fietsplezier verder en tot de volgende keer maar weer.
  Joost en Margriet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s