Voorbereidingen 2.0

Hallo! Hoe gaat het met jullie? Met ons gaat het goed. Wij dachten, laten we een update geven van hoe het gaat met de voorbereidingen. Want kijk op onze teller hoe hard de tijd gaat! Straks zijn we opeens weg voor je er erg in hebt.

Er is al heel veel vooruitgang geboekt sinds onze eerste/laatste blogpost. Ondertussen heeft Luca namelijk een fiets gekocht (en dat is natuurlijk wel een essentieel onderdeel voor fietsreizen) dus we kunnen al praktisch weg. Nog leuke weetjes over de fiets? Jazeker, hij is heel mooi ook al is hij grijs. Het draait namelijk niet altijd om de kleur, maar ook wel eens om wat eronder zit. Onder het grijs zit namelijk een hele goede, stevige en mooie fiets.

Ook zijn we bij de oom en tante van Joyce langs geweest voor een benzinebrander-instructie, en nu zijn we in staat om de brander aan te steken en onszelf en de omgeving niet. Dat is natuurlijk altijd fijn. En we mogen dus de brander lenen van Jan en Ans (dat zijn de oom en tante van Joyce) en dat betekent dat we onderweg eten kunnen koken en niet zullen verhongeren, waarvoor nogmaals dank 🙂

Wat is er verder nog allemaal gebeurd? We hebben een logo gemaakt, na maanden van af en toe en inspiratiemoment-tekening, is hij nu officieel af en te bewonderen op de homepage van de website. Joyce heeft haar rijexamen gepland, vier dagen voor vertrek zodat als ze het haalt (vast wel) we onderweg ook kunnen overstappen op een auto als we niet meer willen fietsen. Daarnaast heeft Luca haar kamer in Nijmegen al ontruimd en alle spullen en rommeltjes weggegeven en neergezet bij haar ouders en tante en oom.

IMG-20170526-WA0005

Essentieel is ook dat we een opblaaswereldbol hebben gekocht! Nu vraag je je misschien af waarom dat essentieel is, maar we hebben echt een goede reden. Op een wereldbol kan je namelijk iedereen makkelijk laten zien waar je vandaan komt en waar je heen gaat. Een echte wereldbol is alleen wat groot voor in onze fietstas, maar een opblaaswereldbol past wel. Hopen we.

Verder zijn we constant bezig informatie te vergaren. Boekjes lezen, websites bekijken, wereldfietsers op facebook volgen (wij zijn namelijk lang niet de enigen die over de wereld fietsen en ook niet de enigen die deze route nemen), vragen stellen aan wereldfietsers, ambassades, winkels en andere (slimme) mensen.

Ook jullie geven soms tips of advies, dat vinden we fijn! Dus mocht je nog wat bedenken wat wij absoluut moeten weten of niet vergeten laat het vooral weten. Een goed boek voor onderweg, een plek of een persoon die we onderweg kunnen bezoeken, een leuk liedje om te zingen tijdens het fietsen, slimme eenpansmaaltijden voor op onze brander, iets belangrijks waar wij niet aan denken of iets anders, alle tips en ideeen zijn welkom!

Al met al gaat het dus super goed. Nu hoeven we alleen nog maar:

 • een waterzuiveringsiets te bemachtigen
 • een nieuw paspoort aan te vragen voor Luca
 • uitzoeken wat je nodig hebt om je fiets te repareren en wat je er dan mee moet doen
 • klamboes lenen/kopen omdat we niet van muggen en andere beestjes houden! (heb je misschien een geïmpregneerde klamboe over? laat het even weten)
 • en misschien nog iets met visa of andere belangrijke formulieren

Oja en we hebben heel stiekem zonder dat jullie het doorhadden onze vertrekdatum twee dagen verschoven. In plaats van 17 augustus is het nu 19 augustus. Huh waarom dan? Wat is dit voor stiekem gedoe? Nou Luca gaat haar scriptie nog schrijven in de zomer en de deadline is 18 augustus en scripties schijnen belangrijk te zijn dus die moet je de tijd geven. En dan gaan we dus de 19e weg. Dat maakt allemaal niet zo uit, als je een heel jaar weg gaat.

Ja dit was ons goede verhaal van vandaag.

Tot de volgende keer maar weer!

O en niet te vergeten hebben we een afscheidsfeestje gegeven. Lekker vroeg zo voor het begin van de zomervakantie zodat niet iedereen al zelf op vakantie is was het idee. Het was heeeel warm (ja dat wordt nog wat in Afrika waar het elke dag warm is), maar voor de rest was het reuze gezellig. Het was in de supermooie en grote tuin van Maarten en Els (dankjewel dat we hem mochten gebruiken!) en er hingen overal slingers en lampjes en er was lekker eten en taart en er waren mensen en alles. Dus een geslaagde dag. Alleen het nadeel aan een dag-wij-gaan-fietsenfeestje is dat je ook dag moet zeggen tegen mensen. Heel veel zien we nog wel in de komende dagen, maar sommigen ook niet. Dat is gek. Gelukkig hebben we nog 54 dagen om aan het idee te wennen dat we straks weg zijn van iedereen en alles voor een jaar. Dus dat gaat helemaal goed komen. Nou nu echt tot de volgende keer!

 

2 gedachten over “Voorbereidingen 2.0”

 1. Ha, jullie zijn goed bezig met alle voorbereidingen. Voor je het weet is het zover!!Nog een tip om alle snel wisselende situaties in de wereld in de gaten te houden! Kijk op site 24/7 BZ informatie service. Daar kan je 24 uur per dag up to date info krijgen over veiligheidssituaties in alle landen. Handig voor jullie en prettig voor de thuisblijvers!! Groet Det

  Like

  1. Hoi Det,
   Dankjewel voor de tip! Die informatie houden we goed in de gaten hoor! We hebben zelfs allebei de app gedownload op onze telefoon en we krijgen een melding als er iets verandert, dus we zijn 24/7 op de hoogte. Superhandig inderdaad!
   Groeten, Joyce

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s